Kategorier

Grundopskrift på sort pasta med blæksprutteblæk

4 portioner

200 g Pastamel
2 breve Blæksprutteblæk á 4 g
2 Æg
Lidt ekstra mel til æltning
2 tsk Olie
Bagepapir
½ tsk Salt

Hæld melet i en skål, tilsæt de sammenpiskede æg, olie, salt og blæk og rør alt sammen med en gaffel. Ælt dejen godt igennem – blækket smitter af, men kan nemt skrubbes af fingrene. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel. Pak dejen ind i et viskestykke, og lad den hvile på køkkenbordet i en halv time. Evt. i plastpose i køleskabet til næste dag. Del dejen i mindre stykker og udrul dem tyndt, helst på en pastamaskine. Er der dej tilovers, kan den gemmes et døgn i køleskabet. Kør dejpladerne igennem maskinens fettucine-valse, eller skær dem i strimler med kniv og håndkraft. Pas på, at strimlerne ikke klumper sammen, lad dem ligge udbredt på bagepapir på bordet og tørre i ca. 30 minutter. Læg pastaen i kogende, letsaltet vand, kog den i 1½ – 2 minutter og afdryp den.

Kilde: Alt om Mad, 1/1994

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.