Kategorier

Grundopskrift på brød eller boller

1 person 2 brød eller 21 boller:

6 dl vand
50 g gær
2 tsk sukker
1½ tsk salt
25 g fedtstof
16 dl mel (ca. 950 g)

Gæren udrøres i lunken vand, og de øvrige ingredienser tilsættes – hold lidt af melet tilbage. Dejen æltes godt (ca 200 tag). Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse (45-60 min) tildækket. Tryk luften ud af dejen og form den til 2 brød eller 21 boller. Efterhæver i ca 30 min. Kan pensles med sammenpisket æg, surmælksprodukt eller kaffe. Bages ved 200° i ca 30-45 min. for brød og ca 15 min for boller. Brød i form skal bage 5-10 min længere end brød uden form.

Halvdelen af melet kan være groft fx rugmel, grahamsmel og fuldkornhvedemel. Der kan tilsættes hakkede nødder, sesamfrø, hørfrø, udblødte hvedekerner eller rugkerner m.m.

Kilde: “Den nye kogebog” fra Diabetesforeningen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>