Kategorier

Grillstegte foreller med kryddersmør

4 foreller
1 bdt. dild
1 citron eller lime
olie eller smør
salt og peber

50 g smør
1 spsk estragon, finthakket
1 spsk persille, finthakket
1 tsk citron- eller limesaft
friskkværnet peber

Foreller er velegnet til grill, men varmen må ikke være for stærk. Pakker man forellerne i alufolie, undgår man, at skindet hænger i risten, men den bedste grillaroma får man når forellerne lægges direkte på risten eller ind i en fiskerist.
Gnid forellerne indvendigt med salt, dryp med citron- eller limesaft, læg en kvist dild i hver og fold dem sammen. Pensl med olie og læg forellerne på risten 3-4 minutter på hver side. Drys med salt og servér. Lægges forellerne i alufolie, lægges et par smørklatter på fisken, før den pakkes ind. Forellen er færdig, når man let kan trække rygfinnen ud. Rør krydderurtesmørret sammen, og servér det til fisken med salat og flutes.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>