Kategorier

Grillede kammuslinger med sød chilisauce

12 store friske eller 24 små frosne kammuslinger taget ud af skallen
1 tsk olie (oliven eller jordnødde)
salt og peber
2 potter brøndkarse

2 fed hvidløg
1 stor rød chili uden kerner
1 cm groft revet frisk ingefær
4 limeblade
1 stængel hk. citrongræs
1 dl friske korianderblade
1 dl rørsukker
2-3 spsk æblecidereddike
salt eller lidt thaifiskesauce

Kom hvidløg, chili , ingefær, limeblade, citrongræs og korianderblade i en blender og purér til en grov masse. Kom sukker i en pande med 2 spsk vand og lad det smelte uden omrøring til det er svagt lysebrunt. Bland så hastigt eddike salt og kryddermasse i. Lad det koge 1 min. . Lad det afkøle helt før servering.
Pensl kammuslingerne med olie, drys med salt og peber og grill dem i 1½ minut på hver side.
Anret dem på en bund af brøndkarse eller rucola og hæld generøst den stærke sauce over.

Tip: Chilisaucen kan forberedes i god tid og fryses.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>