Kategorier

Graved oksemørbrad

5 portioner

500 g Oksemørbrad
1 spsk Rosepeber
2 spsk Salt
Lidt Rosmarin
2 spsk Sukker
Lidt Salvie

Avocadosovs:
2 Fed hvidløg
2 Modne avocado
2 spsk Sennep
4 spsk Mayonnaise
Lidt italiensk kryddersalt

Gravad oksemørbrad: Alle ingridienser blandes i en passende stor plasticpose, og mørbraden kommes i. Posen lukkes “løst”, d.v.s. at der skal være lidt luft omkring kødet. Posen kommes i køleskab og vendes 3-4 gange om dagen og skal ligge der i 3 døgn. Herefter tages den ud af posen og de fleste krydderier skrabes af kødet. Skæres forsigtigt i tynde skiver, den er nu mør som smør.

Avocadosovs: Avocado’erne blendes eller røres bløde. Røres sammen med de øvrige ingridienser. Denne sovs skal ikke stå for længe, da den let bliver mørk på overfladen.

Serveres med ovnstegte trekantkartofler og tomatsalat.

Kilde: Kim Spur, Jan ’95

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.