Kategorier

Gratineret løgsuppe

4 stor løg
2 spsk smør eller margarine
2 spsk mel
1 liter vand
1-2 bouillonterninger
1 krydderbuket af timian, persille og lauerbærblade
½ tsk salt
1 løg
1 knvsp groft malet hvid peber
1½ dl hvidvin
4 skiver formbrød
2 dl reven ost

Skræl løgene og skær dem i skiver. Smelt fedtstoffet i en gryde over svag varme og svits løgene i det til de begynder at tage farve. Strø melet over. Spæd med vand og kom bouillonterningerne i.
Tilsæt krydderbuketten samt salt og peber. Læg låg på op lad suppen simre over svag varme i ca. 20 min. Hæld hvidvinen i.

Hæld suppen op i én stor skål eller fire mindre portionsskåle. Skålene skal være ovenfaste.

Dæk suppen med brødskiverne, evt. skåret runde, og strø den revne ost over. Gratiner suppen i ovnen ved 250 grader til osten smelter og har fået lidt farve.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.