Kategorier

Gratineret løgsuppe

Suppe 4 personer

7 store løg
50 g smør
1 liter kalvebouillon
1 laurblad
1 timiankvist
1 dl tør hvidvin
Salt – friskkværnet peber
4 skiverhvedebrød
4 spsk reven ost

Rengør løgene og skær dem i ringe. Svits dem i smør til de netop er gyldne og hæld så bouillonen ved – eller vand. Den sammenbundne bouquet garni – laurblad plus timian – kommes ved, og salt og peber. Kog i en halv times tid. Kommes der hvidvin i, skal suppen lige bringes i kog igen, før bouquet grani’en fiskes op. Øs suppen op i ildfaste skåle og læg en brødskive over hver og top med reven ost. Sæt skålene i en forvarmet ovn ved 175°° og gratinér, til osten er let gylden. Servér rygende varm. Rød- og hvidvin smager lige godt til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 01-03-1996.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.