Supper, forretter, grøntsager 4 personer
½ kg friske løg
2 spsk olie
2 dl tør hvidvin
8 dl bouillon
2 tsk salt
1/4 tsk peber
4 skiverfranskbrød
4 spsk revet mild ost
Løgene skæres i tynde skiver og svitses i olien. Den friske del af toppen skæres med. Hvidvin, bouillon, salt og peber tilsættes og suppen simrer 10 min. Suppen rettes an i et ildfast fad eller i små ildfaste portionsskåle. Franskbrødet lægges i suppen. Osten drysses over. Suppen gratineres i ovnen til osten er gylden, ca. 5 min ved 275°.
Tilberedningstid: ½ time heraf arbejdstid: ½ time
Energi pr. pers: 2430 kilojoule (580 kcal)
Energifordeling: Protein 17% – 24 g kulhydrat 47% – 66 g fedt 32% – 20 g alkohol 4% – 2 g