Kategorier

Gratineret havørred

1 kg havørredfilet
2 dl tør hvidvin til dampning
20 grønne oliven
salt og peber
300 g champignon
25 g smør
2 dl piskefløde
4 flåede tomater
½ rød peber
hvidvinen fra den dampede fisk
salt og peber
50 g reven ost eller rasp

Havørreden fileters og lægges i et ildfast fad. Hvidvinen hældes over fisken, der krydres med salt og peber og tilsættes itu skårne grønne oliven.
Når fisken er færdig, sauteres champignonerne i fedtstoffet.
Melet drysses i, og man spæder med hvidvin fra den dampede fisk. Fløden tilsættes, og det hele får et let opkog.
De flåede tomater og rød peber i skiver tilsættes. Smag til med salt og peber.
Filetterne lægges i et rent fad. Saucen hældes over. Ovenpå drysses ost og eller rasp og retten gratineres ved 200 g. i 15 min.
Tips: Pyntes med flåede tomater og serveres med flutes eller hvide kartofler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.