Kategorier

Gratineret fjæsing med geddeboller og spinat

Hovedretter, Gæstemad, Fisk, Kartofler – Personer: 4

500 g rensede fjæsingfileter (2-3 pr. person)
salt og peber
500 g frisk spinat
25 g smør
fiskebouillon eller hvidvin
1 spsk piskefløde
salt og peber

Geddeboller:
300 g geddekød uden skind og ben
2-2½ dl piskefløde
2 æggehvider
salt og peber
letsaltet vand til kogning

Kartoffelmos:
400 g skrællede kartofler
2 dl mælk
1 æggeblomme
25 g smør

Sauce:
25 g smør
3-4 dl fiskebouillon
½-1 dl piskefløde
salt og peber
friskreven muskat
1 stor æggeblomme
smørklatter

Hak geddekødet fint på køkkenmaskine, kødhakker eller blender. Rør kødet godt sammen med 1 æggehvide og 2 dl piskefløde. Det er vigtigt, at fløden røres kold i farsen, lidt efter lidt. Pisk 1 æggehvide og vend den i farsen. Smag til med salt og peber. Lad farsen hvile. Form den med en ske til boller, som pocheres i kogende, letsaltet vand. Dette kan gøres i god tid i forvejen. Dæk til og stil skålen køligt. Kog rigeligt letsaltet vand op i en gryde. Pocher fjæsingfileterne nogle min. Skyl spinaten, fjern de groveste stilke. Smelt smørret og rør spinaten i. Damp væden lidt ind. Rør fløden i. Smag til med salt og peber. Til kartoffelmosen skæres kartoflerne i mindre stykker og koges helt møre i vand uden salt. Pisk den varme mælk i. Rør æggeblommen i, og smag til med salt, peber og lidt smør. Til saucen smeltes smørret og piskes godt sammen med mel. Hæld lidt efter lidt siet fiskebouillon i og kog saucen godt igennem. Tag gryden fra varmen, tilsæt æggeblommen og smag til med salt, peber og friskreven muskat. Læg spinaten i bunden af et ovnfast fad, Fordel fiskestykkerne på spinaten. Læg geddeboller mellem fiskestykkerne. Hæld den varme sauce over. Sprøjt kartoffelmos rundt i kanten på det ovnfaste fad, retten skal serveres i. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og gratinér retten.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.