Kategorier

Grahamsbrød

Fastelavnsbrunch

250 g grahamsmel
210 g hvedemel
1 tsk salt
40 g gær
1 dl vand
2 dl kærnemælk
1 spsk sukker
2 spsk olie
fuldkornsmel

Bland melet og salt i en stor skål. Varm vandet op, til det er fingervarmt. Rør gæren ud. Kom gæren i melet sammen med kærnemælk, sukker og olie. Ælt det hele godt sammen, til dejen er blank og smidig. Dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad det hæve til det dobbelte på et lunt sted ca. 45 min. Slå dejen ned og ælt den igen. Form den til et rundt brød, der efterhæver i 15 min. Smør det med smør og drys med fuldkornemel. Bag brødet i en varm ovn ved 200 grader i 50 minutter. Lad det køle af på en rist.

Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing – Lademanns lommekogebøger

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.