Kategorier

Grøntsagssuppe med bønner, Ribollita

(8 personer)

500 g tørrede, hvide bønner
2 liter vand
500 g stegeflæsk
3 spsk olivenolie
2 løg
3 gulerødder
250 g blegselleri
2 porrer
2 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
2 chilipebre
250 g kartofler
500 g savoykål eller hvidkål
2 dåse flåede tomater
salt og peber
1 stor oksebouillon-terning
1 tyk flutes
2 æggeblommer
1 æggehvide
100 g reven mozzarellaost

Sæt bønnerne i blød i to liter vand natten over. Skær flæsket uden svær i terninger. Steg dem ved svag varme i olie i en suppegryde. Skær løg og gulerødder i terninger, selleri og porrer i skiver. Kom der i gryden sammen med hvidløg og timian og lad det brune let. Tilsæt bønnerne med udblødningsvandet og chilipebre. Lad det koge under låg i 1½ time. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Fjern stokken fra kålen og snit den i strimler. Kom kartofler, kål og tomater i gryden og lad koge endnu 30 minutter under låg ved svag varme. Smag til med salt, peber og bouillonterning. Skær brødet i skiver på skrå. Pisk æggene sammen. Rør osten i og fordel blandingen på brødskiverne. Gratinér i en 250 grader varm ovn, til overfladen er gylden. Servér brødene i eller til suppen.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.