Kategorier

Grøntsagsbearnaise med jordskokker, æbler, forårsløg og puy linser

8 stk peberkorn
50 g gulerod
50 g persillerod
20 g smør
1 tsk hvidvinseddike
2 spsk frisk estragon
4 spsk olivenolie
500 g jordskokker
1½ – 2 æbler
8 mellemstore forårsløg
½ dl puy linser
1 håndfuld bredbladet persille
salt
peber

Peberkornene koges i vand 3 gange a 10 minutter; hver gang med et nyt hold vand. Guleroden og persilleroden skrælles og skæres i mindre stykker. De dækkes med 4 1/2 dl vand, og koges møre i ca 20 minutter. Kom rodfrugterne med kogevandet i en blender sammen med peberkorn, hvidvinseddike og smør. Blend til saucekonsistens. Er saucen for tyk, tilsættes lidt mere vand. Saucen hældes i en lille gryde og smages til. Puylinserne koges i letsaltet vand i ca. 12 minutter, og skylles i en sigte. Jordskokkerne skrælles og deles på langs. Bag dem i ovnen med olivenolie og 1 dl vand ved 200 grader. Når de er næsten færdige ca. 15 minutter tilsættes forårsløg, de kogte linser og æblerne som er ukernede og skåret i mindre stykker. Det hele bages yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber, vend hakket persille i, og server med den varme sauce som er tilsat estragon.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.