Kategorier

Grøn sommersuppe

4 personer

500 g spinat
2 små zucchini
200 g grønne ærter
200 g gulerødder
1 løg
½ bundt blandede friske krydderurter
1 ½ spsk smør
1 spsk mel
1 liter grøntsagsbouillon
2 spsk cremé fraiche
salt og peber

Skyl og rens spinaten grundigt og hak den groft. Skyl zucchinierne og skær dem i strimler. Skyl ørter og gulerødderne og skær dem i små tern. Pil løget og hak det fint. Skyl krydderurterne, tør dem og hak dem.
Smelt smørret i en gryde, læg løget i og lad det blive mørt ved svag varme. Tilsæt spinat, ærter, gulerødder og zucchini samt halvdelen af urterne og lad det stege sammen med løgne under omrøring, ca 3 min.

Sigt melet over under omrøring. Spæd med grøntsagsbouillon og bring det i kog. Lad suppen simre under låg 7-10 min, til ærterne er færdige og gulerødderne møre.

Tilsæt cremé fraiche og rør rundt. Smag til med salt og peber og drys resten af urterne over.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>