Kategorier

Græske løg

½ kg små, nye løg
3 dl hvidvin
2½ dl hønsebouillon
¾ dl olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
1 bdt. persille
2-3 stilke basilikum
1 kvist timian
3 fed hvidløg
10 hele peberkorn
10 korianderfrø

Skyl løgene og fjern roden og det øverste af den grønne top. Bring vin, bouillon og olie i kog i en gryde.
Tilsæt citronsaft og krydr med salt og peber. Skyl og tør krydderurterne og pil hvidløgsfeddene. Kom 2-3 stilke persille, basilikum, timian, og hvidløg i gryden sammen med løg, peber og koriander og lad det koge ved svag varme ca. 15 min., eller til løgene er helt møre. Læg løgene i et halvdybt fad, si marinaden over og lad det køle af. Hak bladene af resten af persillen og drys det over ved servering.
Disse friske løg er især gode til kraftige oksekødsretter. Et laurbærblad kan tilsættes sammen ed krydderurterne.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>