Kategorier

Græsk valnøddekage

125 g blødt smør
170 g sukker
1½ tsk vanillesukker
4 æg
3 spsk mælk
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
80 g valnøddekerner
100 g abrikosmos
1-2 spsk citronsaft
valnødder til pynt
smør og rasp til formen

Rør eller pisk sukker og smør lyst og let. Pisk æg og mælk let sammen. Hak nødderne groft, og bland dem med med mel og bagepulver. Rør nu æggeblandingen og melblandingen skiftevis i smør og sukker til en glat dej. Smør et lavt ildfast fad, ca. 20*30 cm, godt og drys med rasp. Kom dejen heri. Bag kagen midt i en 220 grader varm ovn i 30-40 minutter. Prøv med en nål, der må ikke hænge dej fast. Vend kagen ud på en bagerist kort tid efter, den er kommet ud af ovnen,. Bunden skal vende opad. Rør abrikosmos og citronsaft sammen, og smør det på. Pynt med valnødder. Skær kagen ud i ikke for store stykker.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>