Kategorier

Græsk suvlakia

¾ kg skært lammekød fra køllen eller skært oksekød, tykstegsfilet eller velhængt inderlår
1 peberfrugt
1 stort løg
2 tomater
8 laurbærblade

1 dl olie
1-2 spsk citronsaft
1 tsk oregano
salt og peber

Skær kødet i tern 2½x2½ cm. Skær peberfrugten i stykker. Del løget ud, og skær løgskrælbladene i mindre stykker. Skær kødet af tomaterne, indmaden skal ikke bruges. Læg alt i en skål. Pisk marinaden sammen og hæld den over. Lad kødet trække mindst 2 timer i køleskabet. Sæt alt skiftevis på grillspyd med 2 laurbærblade på hvert spid.
Grillsteg kødet ca. 8-12 min. Afhængig af kødets kvalitet. Drys med salt og peber under stegningen. Vend ofte spyddene.
Servér med græsk salat, råstegte kartofler/pommes frites eller blot groft hvedebrød.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.