Kategorier

Græsk lammegryde

Hovedret, Lammekød, Gryderet – Personer: 4

500 g benfri lammekød fra bov eller hals
smør eller margarine
5 løg
½ salathoved
2 spsk fintklippet dild
1/4 tsk peber
1 tsk salt
1 spsk Maizena
3 dl vand eller bouilion
saft af 1 citron

Skær kødet i tern. Pil løgene og skær den i små tern. Brun fedtstoffet i en gryde, kom kød og løg i og lad det blive pænt brunt overalt. Det må evt. gøres over et par gange, da kødet brunes bedst hvis portionen ikke er for stor. Dæmp varmen og lad kødet småstege i ca. 15 min. Drys med krydderier, hæld lidt bouilion ved og lad kødet stege til det er mørt. Rør maizena ud med bouilion, bland citronsaft i jævn skyen hermed. Lad saucen få et opkog og smag til med salt og citronsaft. Skær den skyllede salat i strimler og bland den i gryden kort før serveringen. Spises med kogte ris.

Tilberedningstid: Ca. 1½ time.

Kilde: Michael Aggerholm, 29 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.