Kategorier

Godte med Bailey-fløde

20 stk.

Denne kage vandt 2. præmie i en kagekonkurrence mellem 40 bagere fra Østjylland 1996.

Bunde:
600 g kransekagemasse
300 g sukker
100 g æggehvide

Bailey-fløde:
2½ dl piskefløde
50 g overtrækschokolade
2 spsk Bailey

Florinertoppe:
30 g smør eller margarine
40 g sukker
30 g hvedemel
40 g hakkede nødder
solbærsyltetøj

Bunde: Kransekagemasse og sukker røres sammen. Æggehvide tilsættes lidt ad gangen for at undgå at massen klumper. Sprøjtes ud i tyve små toppe på bageplade med bagepapir. Bag bundene 8-10 minutter ved 230°. NB: Lav evt. selv sprøjte ved at klippe lille hul i hjørne af fryseplastpose.

Bailey-fløde: Bring piskefløden næsten i kog. Tilsæt 50 g chokoladeknapper og rør rundt, til de er smeltede. Lad fløden stå, til den er kølet lidt af. Bailey tilsættes. Bailey-fløden skal derefter stilles på køl i køleskabet et døgn.

Florinertoppe: Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør ingredienserne sammen i gryden. Lad dejen blive kold.

Sådan laves godterne: Den kolde dej rulles til en pølse. Skær pølsen ud til tyve små toppe. Bag toppene på en plade med bagepapir ca. 8 minutter ved 160° (til de er gyldne). Ret toppene pænt af rundt langs kanten med et glas. Lav en lille fordybning i kransekagebunden. Put en lille klat solbærsyltetøj i fordybningen. Pisk Bailey-fløden op. Fyld fordybningen helt op med Baileyfløde. Florentinertoppen sættes ovenpå og pyntes efter smag.

Kilde: Jens Peter Overgaard

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>