Kategorier

Glødende kartoffel-porresuppe

En nem og traditionel kartoffel-porre suppe bliver festligere og flottere når den anrettes med en svirvel af fløde kogt op med lidt hjemmelavet “mango glød” chilisovs.

1 tsk olie
1 stort løg
2 porrer, skivet tyndt
250 g kartoffel, skåret i tern
4-6 persillestilke med lidt blade på
1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
salt og peber
1 tsk Mango Glød Habanero Chilisovs
1 dl fløde
1 spsk persille, finthakket

Hak løget og sautér det til det er mørt i en gryde sammen med porreskiverne.
Tilsæt bouillon, kartoffeltern og persillestilke.
Kog det over svag varme indtil grønsagerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tag persillestilkene op.
Purer suppen (her er en stavblender god) og smag den til med salt og peber.
Varm suppen op igen, hvis den har været en tur i en alm. blender.
Lige før servering varmes fløden op til kogepunktet, tilsættes lidt “mango glød”.
Anret suppen i terrine eller portionsskåle og hælde krydderfløden i et mønster ovenpå suppen.
Servering: Serveres med et drys persille eller purløg.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.