1 1/2 pakke gær ( 75 g)
2 1/2 dl mælk
480 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk salt
250 g smør eller magarine
Fyld:
100 g smør
85 g sukker
1 knivsp. kardemomme
Drys:
1 sammenpisket æg
25 g hakkede hasselnødder
25 g perlemelis
Rør gæren ud med kold mælk, rør salt og sukker i og ælt melet sammen med smøret, der er skåret i små stykker. Ælt det til en dej. Del den i tre lige store dele. Rul hver del ud til et langt
rektangulært bånd på ca 10 cm’s bredde. Skær dejen på skrå i 8 trekanter. Rør 100 g smør med 85 g sukker og 1 knivsp kardemomme. Læg en tsk af dette i den brede ende af hver trekant og rul
dejen sammen om det. Pisk et æg sammen og stryg hornene med det. Hak nødderne fint, bland dem med perlemelis, og drys det på hornene. Sæt dem på bagepapir på en plade og lad dem bage midt i
en 225 grader varm ovn i 25 min.
Fryseegnet.