Grøntsager 4 personer
1 tomat
6 spsk kogt ris
1 tsk hakkede mynteblade
4 spsk olivenolie
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
200 g hakket lammekød
½ dl tør hvidvin
4 peberfrugter
salt – friskkværnet peber
Skold tomaterne. Hak dem groft og bland dem med risen og mynteblade, 1spsk olie og lidt salt og peber. Smagen vinder ved at få lov til at trække en halv en times tid. Hak løg og hvidløg og svits dem i 2 spsk olie. Tilføj kødet og svits et par minutter. Smag til med salt og peber og hæld vinen ved. Kog ca. fyrre minutter – tilsæt evt. vand. Kap toppen af peberfrugterne. Bland ris og kød og fyld pebrene. Fjern frøstolen og læg toppene på som låg. Sæt peberfrugterne på en oliepenslet form og sæt den i ovnen ved ca. 150° i en lille times tid. Følg stegningen og hæld nu og da lidt vand over frugterne. Spises varme.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.