Kategorier

Fyldt mørbrad

2 mellemstore svinemørbrad
1 dl hk. løg
salt og peber
2 skiver bacon
1-2 salvieblade eller ¼ tsk tørret
20-30 g dulle
2 dl bouillon
evt. ½ dl fløde

Istandgør mørbraderne. Skær en ridse halvt igennem mørbradenerne på langs. Bank kødet lidt ud med håndroden.
Hak løgene fint.
Rist baconen på en tør pande, til den er gylden og sprød, læg den på fedtsugende papir.
Rist løgene i baconfedtet, til de er let gyldne og klare. Tilsæt evt. lidt fedt. Tag løgene af panden og drys 1 knsp salt og peber over.
Hak salviebladene fint. Bland knust bacon, løg og salvie.
Drys salt og peber på kødet.
Fordel fyldet over den ene mørbrad, ikke helt ud til kanten. Læg den anden mørbrad over. Fastgør kødet med kødpinde langs kanten. Brun kødet i en tykbundet gryde på begge sider i dulle. Drys salt og peber over. Tilsæt bouillon, dæmp varmen og læg låg over. Vend kødet 2-3 gange. Kødet småsteger 15-25 min.
Tag kødet op og fjern kødpinde. Hæld evt. fløde i gryden og lad skyen indkoge.
Skær kødet for i 1 cm tykke skiver.
Servér med kogte kartofler, blomkål og skysauce.
Tip: Forskelligt fyld:1. ristede tomatbåde. 2. hakkede champignoner og peberfrugt. 3. æbler og løg brunet med carry. 4.100g rørt frikadellefars tilsat basilikum og 1 fed finthakket hvidløg.

Opskriften er indsendt af Brian og Jeanette

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>