Kategorier

Friskkogte nordsørejer

Hovedret, Skaldyr, Rejer – Personer: 4

1 ½ kg Levende nordsørejer
2 ts Groft salt pr. liter vand
Dild
Surbrød
Citron

Bring vand og salt i kog. Tilsæt dild og kom rejerne i på ‚n gang. Bring atter vandet i kog. Rejerne skal blot have et opkog og skifte farve. Tag gryden fra varmen og lad rejerne trække i kogevandet 20-30 min. Det er vigtigt, at rejerne ikke koges for længe, så bliver de seje. Tag rejerne op og servér dem – ikke for kolde – med citron og surbrød eller ristet brød. Der kan evt. yderligere serveres en citronkrydret mayonnaise til.

Pilning af rejer: Tryk rejerne let på siden, fjern hovedet, løft rygskjoldet af og træk haleskjoldet af rejerne. Af 1 kg rejer i skal fås 350-400g pillede rejer. Til et stykke rejemad i trængsel skal der beregnes ca. 100g pillede rejer.

Tips: Hvis rejerne, efter kogning, skal opbevares i køleskab, er det vigtigt, at de tages ud af køleskabet i god tid før serveringen, ellers mister de smagen.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.