Kategorier

Franskbrød-flutes-rundstykker-grove boller

Dej:
50 g gær
3 dl vand
3 spsk olie
1½ tsk groft salt
ca 500 g mel

Rør gæren id i avnd. Tilsæt olie og salt og bland mel i ad et par gange, til dejen har den rette konsistens. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning 40 minutter. Form dejen til forskellige brød.

Franskbrød: Form dejen til et aflangt brød. Lad det efterhæve i 15 minutter. Snit brødet og pensl med æg eller vand. Bagetid: 30-35 minutter ved 200 grader. Pak brødet i en plasticpose, mens det stadig er lun, og luk med clips. Læg brødet i fryseren, når det er helt afkølet. Denne metode forhindrer skorpen at springe efter optøning. Lad brødet tø ved stuetemperstur 4-6 timer.

Flutes: Form dejen til 3 aflange flutes og lad dem efterhæve 15 minutter. Snit dem og pensl dem med æg eller vand. Bagetid: 16-18 minutter ved 200 grader.

Rundstykker: Form dejen til 10-12 rundstykker. Lad dem efterhæve 15 minutter. Pensl med æg eller vand og drys dem med birkes. Bagetid: ca. 18 minutter ved 200 grader. Rundstykkerne kan tø ved stuetemperatur og lunes eller sættes frosne i en 200 grader varm ovn i 12- 15 minutter.

Grove boller: Erstat 300 g af melet med 300 g sigtemel. Form dejen til ca. 16 boller. Lad dem efterhæve 15 minutter, sigt et tyndt lag mel over og bag bollerne ca. 18 minutter ved 200 grader.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>