Grøntsager 4 personer
200 g hvedemel
100 g smør
500 g løg
2 spsk olivenolie
fennikelfrø
1/4 l mælk
1/4 l fløde
3 æg
2 spsk hakket persille
salt – friskkværnet peber
Som det første tages ca. 1 spsk. hvedemel fra. Læg melet i en bunke. Tilføj smørstykker i midten og ælt dem ind i dejen. Tilsæt et par spsk vand for at gøre dejen smidig. Rul dejen sammen til en kugle. Træk klar folie over og læg dem til afkøling i køleskabet. Skær løgene i skiver og svits dem blanke i olie. Smag til med salt, peber og fennikelfrø. Hæld mælk ved og kog ind i nogle minutter til konsistensen er som tyk fløde og en smule salt og rør sammen med løgmassen. Gnid en tærteform med smør og drys 1 spsk mel ud over den. Fordel dejen og hæld løgblandingen over. Bag tre kvarter i ovnen ved moderat varme. Kan servéres både varm, lunken og kold. Drys med persille.
Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.