Kategorier

Fransk løgsuppe

5/8 dl smør
1/16 dl sukker
2 1/2 dl tør hvidvin
peber
5 dl revet schweizerost
paprika
6 middelstore løg hakkede
1/8 dl hvedemel
9 1/2 dl kød boullion
6 skiver tørt franskbrød
1 3/16 dl revet parmasanost

I en stor gryde smeltes smøret oven middel varme. Tilsæt løg og sukker. Læg låg på og rør jævnligt i 30 min. eller indtil løgene er bløde, men ikke farvede. Tag låget af, og skru lldt op for varmen. Rør regelmæssigt indtil løgene er karamelfarvede – ca 10-15 min. Lad ikke løgene brænde på! Tilsæt mel indtil blandingen er passende tyk. Tilsæt gradvis vin; Opvarm under omrøring indtil blandingen koger og fortykkes. Tilsæt kødboullionen og peber. Bring nu suppen i kog, og skru ned på lav varme. Tildæk suppen og lad den simre i 15 min. Hæld suppen i 6 ovnfaste skåle, og læg et stykke brød på ovenpå hver. Hæld en blanding af parmasanost, schweizerost og pabrika på. Sæt skålene i ovnen, og lad dem stå indtil osten er smeltet og bobler.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.