Kategorier

Fondue med marineret kød

Fondue – Personer: 4

600 g filet af okse-, lamme- og svinekød
3 fed hvidløg
6 enebær
1 citron
6-8 stilke mynte elller
evt. citronmelisse
friskkværnet peber
salatblade til pynt
1 liter hønsebouillon

Skær kødet i meget tynde skiver
Pil hvidløgene og skær dem i meget små terninger. Kmus enebærrene i morter. Skyl og tør citronen, riv skallen fint. Skyl og tør mynten. Klip bladene af og hak dem. Bland hvidløg, enebær, citronskal og mynte med kværnet peber.
Drys krydderblandingen på kødskiverne. Læg skiverne taglagt på et fad og kom folie over. Sær det i køleskab et par timer.
Anret kødet på salatblade.
Varm bouillonen op i en gryde på komfuret og sæt den på rachauden.
Stik kødskiver på fonduegaflerne og lad dem simre i bouillonen.
Som tilbehør passer avocado-dip, roquefortcreme, aspargessalat, rød- eller hvidvin samt flütes.

Kilde: Christian Phillip, 01 Oct 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.