Kategorier

Fløderand

2 æg
50 g sukker
½ L kaffefløde
½ stang vanille eller 1 spsk vanillesukker
4 blade husblas
1 dl piskefløde
1 ds. syltet frugt

Rør æggeblommer og sukker skummende.
Kog fløden med den flækkede vanillestang.
Knug vandet af den udblødte husblas, og opløs den i den varme fløde. Kom vanillesukkeret i.
Pisk æggemassen i fløden. Varm blandingen op, til den er jævn. Må IKKE koge!
Lad flødeblandingen køle af og næsten stivne før den piskede fløde og de hårdtpiskede æggehvider vendes i.
Hæld massen i en randform, der er skyllet i koldt vand og drysset med sukker.
Lad randen stivne i køleskab.
Vend randen ud på et fad, og fyld den med frugt. F.eks. frugtcocktail eller ferskner.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>