Kategorier

Fløderand med appelsinsauce

4 blade husblas
25 g mandler
4 æg
2 spsk sukker
½ stang vanille
½ liter piskefløde
4 appelsiner ( 4 dl. saft)
75 g sukker

Husblasen udblødes i koldt vand.
Vandet trykkes af, og den smeltes i vandbad.
Mandlerne smuttes og flækkes.
Æggeblommer og sukker piskes.
Kornene skrabes ud af vanillestang. og tilsættes.
Æggehviderne piskes.
Fløden piskes.
Den smeltede husblas piskes i æggene.
Flødeskum og hvider vendes forsigtigt i.
Mandlerne lægges i en randform.
Fløderanden hældes over. Den stivner i køleskab på 3 – 4 timer.
Skrællen skæres tyndt af den ene appelsin og skæres i smalle strimler.
Appelsinerne presses.
Saft, skal og sukker kommes i en gryde.
Koges ind ved jævn varme og uden låg, til saucen er jævn, næsten sirupsagtig. (15 – 20 min.)
Saucen afkøles.
Randen holdes i varmt vand i ca. 15 – 20 sek. og vendes ud af formen.
Den kolde sauce serveres til randen.
Kan fryses.

Kilde: Jette Larsen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.