Kategorier

Flødefromage med appelsinsalat

Deserter – Personer: 8

40 g Langkornede Ris (½ dl)
2 Blade Husblas
2½ dl Piskefløde
1 tsk Vanilliesukker
2 spsk Sukker
Reven skal af ½ appelsin
2 spsk Appelsinsaft

Appelsinsalat:
4 Appelsiner
2 dl Vand
85 g Sukker

Kog risen i 20 min. Hæld den i en sigte og skyld den under rindene koldt vand. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i 5-10 min. Pisk fløden stiv og vend ris, vanillie, sukker og appelsinskal i. Knug husblassen fri for væde, varm appelsinsaften i en lille gryde og smelt husblassen heri. Lad blandingen køle af og rør den i flødeskummet. Fordel fromagen i 8 små forme og stil dem i køleskabet til næste dag.

Appelsinsalat: Skræl den ene appelsin tynt, skær skrællen i strimler, og kog dem i vand og sukker nogle min. Skræl resten af appelsinerne og fjern alt det hvide, skær fileterne fri med en lille skarp kniv, læg dem i en skål og hæld den varme lage med appelsinskallerne over. Vend fromagen ud på tallerkener og server appelsinsalaten til.

Den Italienske dessertvin VINO SANTO skulle passe til denne ret.

Kilde: Henrik Nielsen, 17 Dec 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.