Kategorier

Flæskesteg tilberedt som vildt

10 portioner

2 ½ kg Kam eller skinke
1 fl Bourgogne (kraftig rødvin)
Olivenolie
Revet skal af 1 appelsin
2 Løg i skiver
3 dl Hønsebouillon
4 Fed hvidløg

Krydderiblanding:
1 ts Salt
2 Knuste laurbærblade
½ ts Revet muskat
½ ts Timian
1/4 ts Pulveriserede nelliker
12 Sorte knuste peberkorn

Den ridsede steg duppes tør og gnides derpå med olivenolie og krydderiblandingen. Læg stegen på et tildækket fad og stil den i køleskabet et døgns tid, således at krydderierne kan trænge ind. I en gryde eller skål, der er akkurat så stor at den kan rumme stegen, blandes 1 ½ dl olivenolie med rødvinen, appelsin skal, løg og hvidløg (i tynde skiver) samt hønsebouillonen (kold). Vend stegen hyppigt i marinaden (nogle gange dagligt) i de næste 3-4 døgn. Tag stegen op og lad den dryppe af. Dup den tør og sæt den på en rist i en bradepande. (Hvis du ønsker sprød svær, strø da sværdsiden med lidt groft salt.) Sæt bradepanden i ovnen, der er forvarmet til 160°C. Steg den i godt 2 ½ time. Efter en times stegning kan der hældes 3-4 dl kogende vand i bradepanden. Imens sies marinaden, og den koges ind til det halve. Pisk skyen fra bradepanden i den umiddelbart før servering.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.