Kategorier

Flækkerter

(16 stk)

25 g dulle
4 dl mælk
1 dl tykmælk
25 g gær
1 æg
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
200 g sigtemel
550 g mel

Smelt dullen i en gryde og tilsæt mælk. Hældes i en skål og tilsættes tykmælk. Udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser.
Æltes godt og deles i 16 stykker. Form til boller og rul dem flade.
Lad bollerne hæve tildækket i ca. ½ time. Tryk med en finger fordybninger i bollerne og pensl med æg.
Bag bollerne midt i ovnen ca. 12 min ved 225º.
Flæk bollerne og server flækkerterne lune med smør, ost og f.eks. marmelade
Fryse-egnede.
Flæk bollerne før frysning. Tag flækkerterne fra frost – tø dem lidt op – skil dem ad og rist dem.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.