Kategorier

Fiskesuppe m. kørvel

(4 pers)

1 1/2 liter vand
3 spsk hvedemel
100 g kvark 4,5%
3 fiskebouillonterninger
5 gulerødder i tynde skiver
1 zittauerløg i halve tynde skiver
50 g frosset, kørvel
1 tsk frisk, hakket Citronmelisse
1/4 tsk karry
500 g lyssejfilet i 1 cm. brede strimler
1/2 tsk groft salt

Tilbehør:
Grove flutes

Rør 2 dl vand og mel sammen i en gryde. Rør kvarken ud i melblandingen. TIlsæt resten af vandet og smuldr bouillonterningerne heri. Bring blandingen i kog. Tilsæt gulerødder, løg, kørvel, citronmelisse og karry. Bring atter suppen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 3 min. Kom fiskestykker og salt i og lad suppen koge ved meget svag varme i ca. 1½ min. Smag suppen til.

Tips: Istedet lyssej kan anvendes fileter af koteletfisk, torsk eller rødspætte.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>