Kategorier

Finsk gryde med rødbeder

4 portioner

400 g benfri grisekød af bov og skinke
1 spsk margarine
2 gule løg
5 rødbeder (rå)
1 gulerod
1½ tsk salt
sort peber
1 laurbærblad
4 nelliker
2 spsk hvedemel
4 dl vand
1 portion hvidkål (ca 250 g)
2 tsk vineddike

Skær flæskekødet i terninger. Brun fedtstoffet i en gryde og brun kødet. Skræl rodfrugterne. Hak løgene groft, skær rødbeder og guleroden i tern. Bland rodfrugterne ned i gryden. Tilsæt salt og krydderier. Drys melet over, og rør rundt. Spæd med vandet. Kog under låg ved svag varme ca 15 min.Skær hvidkålen i fine strimler i mellemtiden, og bland den i. Kog yderligere ca 15 min. Prøvesmag evt med vineddike.

Serveres til kogte kartofler.

Kilde: Jørgen Simonsen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>