90 – 100 stk
275 g smør
350 g mel
100 g sukker
Til pensling:
1 æg
Pynt:
Perlesukker
Hakkede mandler
Tilberedningstid: Ca 15 min
Hviletime: 1 time
Bagetid: Ca 10 min pr. plade
Skær fedtstoffet i små bidder. Kom melet i en skål. Smuldr fedtstoffet i melet med fingrene og tilsæt sukker. Saml dejen hurtig og læg den koldt mindst 1 time. Tænd for ovnen og sæt den på 200 grader. Skær dejen i mindre stykker, som trilles til fingertykke stænger, der skæres i 4 – 5 cm lange skrå snitter.
Pisk ægget sammen. Dyp de små kager enkeltvis først i det sammenpiskede æg, derefter i de hakkede mandler og til sidst i perlesukker. Sæt kagerne på en bageplade, sæt pladen på ovnens øverste ribbe og bag kagerne ca 10 min. Kagerne afkøles på en bagerist eller lignende, inden de lægges i kagedåsen.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt