1 dl langkornet ris
1 dl vand
1¼ tsk salt
2 tsk sukker
3-4 spsk halvsød hvidvin
4 modne ferskner
1 spsk citronsaft
1 spsk flydende honning
¼ I piskefløde
mandelsplitter
Bring vand med salt og sukker i kog, rør ris i og skru ned til svageste varme.
Læg tætsluttende låg på, kog 12 min., sluk og lad risen trække under låg 12 min.
Rør den løs med gaffel, tilsæt vin og rør af og til mens risen køler af.
Hæld kogende vand over fersknerne og træk skindet af.
Flæk og udsten fersknerne og skær dem i kvarter eller smallere snitter, hvis fersknerne er meget store.
Bland citronsaft og honning og dryp det over frugten.
Pisk fløden til blødt skum og vend det i risen sammen med de fleste ferskensnitter.
Fordel desserten i kolde glas og pynt med ferskensnitter og mandelsplitter.