Kategorier

Fødselsdagsboller

ca. 20 stk

500 g mel
50 g gær
2 dl mælk
100 g margarine
1 æg
50 g sukker
1 tsk salt

Hvis dejen æltes godt igennem, bliver det nogle rigtig lækre boller.

Mælken varmes til den er fingerlun, gæren opløses heri. Margarinen smeltes og tilsættes. Derefter tilsættes resten af ingredienserne, dog tilbageholdes lidt af melet, hvis nu dejen ikke kan tage så meget. Skal æltes godt igennem og derefter hæve tildækket i ca 40 min. Dejen æltes nu igen med lidt mel og formes til boller, som efterhæver på pladen i 50 min. Pensles med mælk og bages ved 225 grader i 8 – 12 min. afhængig af størrelsen, på midterste rille i ovnen.

Serveres med smør og syltetøj, efter afkøling.

Kilde: Flemming Hansen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.