Kategorier

Et mavevenligt brød

Brød, tips, kim 2 brød

3 dl rugmel
2 dl grahamsmel
2 dl hvedemel
2 tsk natron
1 dl rosiner
2 dl hakkede svesker
3 dl hakkede figner
2 dl hakkede nødder eller Mandler
5 dl cultura
1 dl honning
½ dl hørfrø
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
Kommen

Bland melsorter, natron og rosiner i en stor skål. Tilsæt frugt, nødder, krydderier og frø. Rør det hele godt.

Varm honningen, så den bliver flydende og tilsæt den sammen med culturaen.

Rør så dejen er lind og godt blandet. Smør eller brug bagepapir i 2, 1 liters forme og bag brødet ved 150° i ca. 1 time.

Brødet må gerne trække en dags tid før det skæres.

Kilde: Familie Journalen, Kim Lykkegaard 06-05-1997

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.