Kategorier

Entrecôtes med kartoffel-galetter og rødvinssauce

2 personer

2 entrecôtes
20 g smør
Kartoffel-galetter:
150 g groftrevne kartofler
50 g revet mild ost, fx. Emmentaler
1 spsk hakket persille
1 spsk olivenolie

Rødvinssauce:
stegeskyen
75 g svampe i mindre stykker, fx. champignon
evt. lidt smør
1 dl creme fraiche 38%
½ dl rødvin

Tilbehør:
letstegte forårsløg

Kartoffel-galetter: Bland kartofler, ost og persille i en skål. Læg blandingen i 10 små toppe på en plade med bagepapir – og tryk dem flade og helt tynde. Dryp lidt olie over og krydr med friskkværnet peber. Bag dem 8-10 minutter ved 250 grader og tag dem af bagepapiret, så snart de er færdige.

Entrecôtes: Gyldn smørret på en pande og steg kødet ca. 3 min. på hver side ved kraftig varme. Tag det af panden og krydr med salt og friskkværnet peber. Dæk entrecôterne med alufolie og lad dem hvile 5-10 min.

Sauce: Kom svampene på panden og svits dem i stegeskyen ca. 3 min. Tilføj evt. lidt ekstra smør. Tilsæt creme fraiche og rødvin, bring saucen op mod kogepunktet under omrøring. Smag til med salt og peber.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.