Kategorier

Eksotisk højreb i papaya og kiwi

Hovedret, oksekød, asiatisk 5 personer

1 oksehøjreb, ca. 1,5 kg
1 moden papaya
2 kiwi
Saft og skal fra 1 lime
Salt og peber
1 dl cremefraiche
2 spsk ribsgele
evt. brøndkarse til pynt
Hasselbachkartofler eller
Aspargeskartofler samt salat

Stegens fedtlag ridses. Papayaen skrælles, og kernerne fjernes. Kiwi skrælles. Frugterne moses, evt. i blender, med limesaften. Stegen lægges i en plastpose og frugtmosen fordeles rundt om stegen. Posen lukkes og stilles koldt ca. 1 døgn. Mosen skrabes af kødet og gemmes. Stegen lægges i en bradepande og gnides med salt og peber. Brunes ca. 15 min ved 225° på midterste ovnribbe. Steger videre 1 1/4 – 1½ time ved 160°. Et kødtermometer skal vise 52-60° afhængig af, hvor rød man ønsker stegen. Lad stegen stå og trække ca. 20 min, inden den skæres i skiver. Stegeskyen hældes i en gryde og fedtet hældes fra. Frugtmosen røres med cremefraiche, og blandingen røres i stegeskyen. Saucen smages til med ribsgele og reven limeskal og serveres til kødet. Pyntes med brøndkarse.

Tilberedningstid: 2 timer uden marinering heraf arbejdstid: ½ time

Energi pr. pers: 2360 kilojoule (564 kcal)

Energifordeling: Protein 43% – 61 g kulhydrat 30% – 41 g fedt 27% – 17 g

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>