Kategorier

Dybstegt fisk med sur-sød sauce

Fisk, kinesisk 4 personer ?

500 g renset fiskefilet (eller andet)
1 æg
½ l olie
1 spsk kartoffelmel

Endvidere:
1 løg, skåret i skiver
½ grøn peberfrugt, i store tern
½ rød peberfrugt, i store tern
2 ringe henkogt ananas i – mundrette stykker

Sauce:
50 g eddike
50 g vand
50 g sukker
2 spsk tomatpuré
1 spsk kartoffelmel
½ l olie

Skyl fiskefileterne, og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær fileterne ud i store flader. Vend dem først i det sammenpiskede æg og derefter i kartoffelmelet. Ryst overskydende mel af, og steg fileterne i den hede olie i en wok, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Tøm wokken for olie, men gem 2-3 spsk, og varm den op igen. Svits det skiveskårne løg, peberfrugter og ananas et par minutter i olien.
Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål. Kom saucen i wokken og bring den i kog under omrøring. Tilsæt fiskefileterne og vend dem forsigtigt, mens de varmes igennem, så saucen fordeler sig jævnt over alle ingredienserne.

Kilde: Mark Nymann Glyholt, Martin Koch Villefrance, 28/2-96.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>