Kategorier

Croissanter med sødt- eller skinkefyld

18 stk.

50 g gær
2 dl vand
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
300-500 g mel
200 g smør

Rør gæren ud i vand. Tilsæt æg, salt og sukker. Tilsæt melet ad et par gange, til dejen har en passende konsistens. Dejen må ikke være for fast. Slå dejen godt sammen og lad den hvile 15 min.

Rul den ud til en firkant og fordel halvdelen af smørret i skiver på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i tre lag og læg den koldt i 15 min . Rul atter dejen ud til en firkant og læg resten af

smørret i skiver på 2/3 af dejen. Fold dejen i tre lag og læg den koldt i 15 min. Rul dejen ud og fold den i tre lag. Læg den atter koldt i 15 min. Gentag udrulningen og foldningen 3-4 gange

eller mere. Lad dejen hvile koldt 15 min mellem hver udrulning. Jo flere udrulninger jo lettere bagværk. Del derefter dejen i 3 dele og rul hver del til en cirkel. Del hver cirkel i 6

trekanter. Rul hver trekant fra den brede ende mod spidsen og form til horn. Lad hornene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag hornene 6 min ved 250 grader. Dæmp derpå varmen til

200 grader og lad dem yderligere bage 6-8 min. Servér croissanter lune til kaffen. Skal det være fransk, så er det lige dele stærk kaffe og varm mælk.

Croissanter med fyld (søde):
1 portion dej til croissant. Fordel 1-2 terninger mørk chokolade, en skive blød nugat eller lidt marcipan i den brede ende af dejtrekanterne. Rul trekanterne sammen fra den brede ende mod

spidsen og form til horn. Lad hornene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg og bag hornene 6 min ved 250 grader. Dæmp derpå varmen til 200 grader og lad hornene bage yderligere 6-8 min.

Croissanter med skinkefyld:
1 portion dej til croissant
sennep
ca. 6 skiver skinke

Lav dejen som ovenfor. Fordel sennp og skinke i den brede ende af hver trekant. Rul hver trekant sammen mod spidsen og form til horn. Lad hornene efterhæve 15 min. Pensl med æg og bag hornene

6 min ved 250 grader. Dæmp derpå varmen til 200 grader og lad hornene bage yderligere 6-8 min. Skinke kan erstatte af cocktailpølser.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.