Kategorier

Cremet jordskoksuppe med sprødstegt persille

(6 personer)

1 finthk. løg eller 3 skalotteløg
1 fed hk. hvidløg
1 spsk dulle
1 spsk olivenolie
1 kg skrællede jordskokker
1 stilk fintsnittet bladselleri
½ L tør hvidvin eller hønsebouillon
1 laurbærblad
1 L vand
1½ dl piskefløde
salt og peber

1 bdt. persille
vindruekerneolie til stegning

Sautér skalotte- og hvidløg gyldne og klare i dulle. Skær jordskokkerne i mindre stykker, kom dem i gryden sammen med bladselleri og sautér videre i yderligere et par min.
Hæld vin eller bouillon ved og kog det hele ved kraftig varme, til væden er reduceret til ca. det halve.
Tilsæt laurbærblad samt vand og lad jordskokkerne snurre yderligere 20 min. Blend eller purér suppen, hæld den tilbage i gryden, varm den igennem med piskefløden og smag til med sat og peber.
Pil persillebladene fra stilkene, skyl og tryk dem helt tørre, før de steges sprøde i rigelig varm olie.
Tag persillebladene op og læg dem på fedtsugende papir, efterhånden som de er stegte.
Ved serveringen anrettes suppen i skåle eller tallerkener med den sprøde persille og brødcroutoner.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>