Kategorier

Cranks’ fuldkornsbrød

Brød, kim 2 store brød

1 ½ kg fuldkornshvedemel
1 spsk havsalt
30 g gær
1 spsk råsukker
1 l vand (ca.)

Bland mel og salt (hvis melet er meget kolt, bør det lunes op først). Rør gær og sukker i en lille skål med 1 ½ dl varmt vand (mellem 30-35° er ideelt for gær). Lad det stå lunt, til det skummer (tager normalt 5-10 min.).

Hæld gæren op i melet og tilsæt gradvis resten af vandet. Bland det godt – helst med håndkraft (med godt forstås ælt det i 10 min.). Fordel dejen i to smurte 1 kg. Runde brødforme. Sæt dem på en lun plads, tildækket med klæde eller olieret papir og lad dem høve i ca. 20 min., Eller indtil dejen når et par cm. Fra formenes kant. Bages ved 200° i ca. 35-40 min.. Lad dem afkøle nogle minutter, inden de sættes på bagerist.

Kilde: Cranks Grønne Kogebog. Kim Lykkegaard 26-07-97

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>