Kategorier

Courgettesuppe med ærter

(4 pers)

2 mellemstore courgetter
1 finthakket løg
1 spsk smør
200 g friskbælgede ærter
6 dl hønsebouillon
salt og peber
lidt revet muskatnød
2 1/2 dl fløde
1 bundt frisk basilikum

Tilbehør:
godt brød evt. smørristet som tern

Skær 1/3 af den ene courgette, del den på langs, skrab det bløde kød ud, og stil skallerne til side. Skær kødet og resten af courgetterne i terninger. Klar løgene i smørret, tilsæt courgetteterningerne, 2/3 af ærterne og halvdelen af basilikummen. Vend det hele godt, tilsæt bouillon, og kog under låg i 15 minutter. Tilsæt resten af basilikummen, blend suppen, eller purér den gennem en sigte, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden, kog suppen let jævn, og smag til. Skær courgetteskallerne i små terninger, og kog dem og resten af ærterne i suppen de sidste 2 minutter, hvis suppen serveres varm. Serveres den kold, kommes skal-terningerne og ærterne rå i suppen.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.