Kategorier

Corsicaner bøf

Kødretter 4 personer

4 skiveroksefile, ca. 600 g
3 spsk olivenolie

Sauce:
1 fed hvidløg
1 mellemstort løg
200 g solmodne tomater
50 g stenfri oliven
½ tsk basilikum
1 spsk vineddike
Salt – friskkværnet peber
Persille

Skold tomaterne og flå dem – eller brug dåsetomater – hak dem. Hak løg og hvidløg. Halv‚r olivenerne. Luk’ bøfferne ved at stege dem lynhurtigt på panden i olivenolie ved 200°. Sænk så til 175° og giv bøfferne to – tre minutter yderligere på hver side. Sæt bøfferne til side på et forvarmet fad. Kom hvidløg og så løg på panden. Når de er blanke, tilføjes tomater og basilikum. Kog igennem og smag til med salt og peeber. Tilføj olivenerne. Når de er varme, er saucen klar til at hældes over bøfferne. Servér med bagte katofler eller pommes frites og flütes. Kraftig rødvin anbefales.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.