Kategorier

Cognacmarineret oksemørbrad fra Børkop Vandmølle

4 portioner

Appelsinløg:
2 store løg
½ appelsin, den revne skal
lidt vand og smør
salt og peber
4 dl friskpresset appelsinsaft

Marineret oksemørbrad:
700 g oksemørbrad, afpudset
2 spsk sennep
1 bundt hakket persille
1 tsk frisk basilikum
1 tsk salt
½ dl cognac
friskkværnet peber
½ spsk sukker

Appelsinløg: Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt – ca. ½ time. Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.

Marineret oksemørbrad: Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke staniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til. Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver – bedst på maskine ~ mens den endnu er frossen. Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.