Kategorier

Citrongravad mørbrad ell. svinekam

10 portioner

1 kg Svinekam (helt uden fedt) eller 1 kg Svinemørbrad
50 g Salt
50 g Sukker
2 spsk Peber fra kværn
1 ts Timian
1 Citron, revet skal af denne

Salat:
Salathoveder
Ærter
Majs

Sennepssovs:
3 dl Ymer
2 dl Creme fraiche
225 g Mayonnaise
4 spsk Sennep
Salt & peber
Purløg, klippet

Mørbrad eller svinekam kommes i en plasticpose sammen med alle ingridienserne. Posen lukkes og lægges i køleskab i 3 døgn. I denne periode skal kødet gnides og vendes i posen 2 eller 3 gange i døgnet. Det er ikke nødvendigt at åbne posen. Herefter tages kødet op af posen, og indholdet hældes bort. Kødet skrabes eller skylles let, så der ikke er for meget timian på. Skæres i tynde skiver, pas på, for det er MEGET mørt. Serveres med salat og sennepssovs

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.