Kategorier

Ciabatta (italiensk brød)

Brød 1 personer

Fordej:
100 g grahamsmel
100 g hvedemel
15 g gær
2 ½ dl lunkent vand
 
Dej:
2 ½ dl håndvarmt vand
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
375 g pizza-mel

Rør fordejen sammen og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Rør vand, salt og olien i fordejen. Tilsæt mel og ælt dejen på maskine eller med melede hænder ved at løfte op i dejen fra skålens bund, dejen bliver smidigere efterhånden. Lad dejen stå tildækket ca. 2 timer. Tag den ud på et meldrysset bord og form den til et “tøffel-formet” (bred i enderne, tyndere på midten) brød på ca. 30*15 cm., brug evt. En dejskraber til at skubbe kanterne sammen på midten. Efterhæv brødet tildækket i 45 min. Sigt mel over brødet og bag det 20-25 min. ved 225 gr. på nederste ovnrille.

Kilde: Urik Henneberg 6/5-1997

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.